Our Location
232, Lorong Nibong, Off, Jalan Ampang,
Taman U Thant, 55000 Kuala Lumpur
Working Hours : 9am - 6pm
Contact Us
Tel : 016-220 7507 / 016-668 0097
Email : [email protected]
Back

Malaysia Used Car Kereta Terpakai

Di negara kita Malaysia terdapat lebih 17 juta buah kereta yang berdaftar di atas jalan raya, namun bilangan kereta meningkat hari demi hari dan penjualan kereta terpakai juga adalah satu industri yang amat besar di negara kita.

Untuk pengguna atau pemilik kendereraan yang ingin memiliki kenderaan terpakai, Di manakah tempat nya?

Terdapat pelbagai platform di negara kita yang mengumpulkan kereta-kereta terpakai ini. Antaranya seperti :

 1. Mudah.my
  Mudah merupakan satu platform classfiieds yang antara terbesar di Malaysia. Bilangan penjualan kereta terpakai di platform ini amat banyak dan pengiklanan kereta terpakai ini hampir melebihi 100 ribu. Anda boleh memulakan pencarian disini untuk kereta anda yang seterusnya. Apa yang anda perli lihat adalah profil penjual adakah penjual adalah seorang individi atau penjual adalah wakil syarikat. Jika wakil syarikat anda boleh membuat carian syarikat terlebih dahulu supaya anda tidak tertipu.
 2. CarList.my
  CarList merupakai platform pengiklanan penjualan khas untuk kenderaan termasuk kereta dan motosikal. Platform ini juga agak popular di kalangan peminat kereta. Pengiklanan di sini lebih popular di kalangan wakil wakil syarikat dan platform ini memberi satu butang yang amat mudah bagi bakal pembeli untuk whatsapp kepada penjual.
 3. Carsome.my
  Carsome merupakan pemain industri baru di kalangan platform lain, Carsome adalah tempat anda boleh juga mencari kenderaan terpakai. Platform ini berlainan dari platform yang lain di mana kereta yang ada di platform ini selalunya tidak berada di platform yang lain. Ini di sebabkan di Carsome mereka memberikan perkhidmatan Car Inspection percuma sebelum di masukkan kedalam listing di platform mereka. Dengan ini anda boleh tahu keadaan yang hampir serupa sebelum melihat kereta yang betul di depan mata anda.
 4. MyTukar.my
  MyTukar adalah platform yang hampir sama seperti Carsome. MyTukar merupakan pemain industri yang datang dari Singapura dan membuat servis yang sama seperti Carsome. MyTukar adalah alternatif lain bagi mereka yang ingin menjual kereta. Siapa yang ingin menjual kereta boleh lah buat survey di antara Carsome dan MyTukar. Siapa yang boleh “offer” yang lebih baik.

Walaubagaimana pun anda di nasihatkan untuk membuat “Car Inspection” ke atas kereta yang anda ingin membeli sebelum membuat pembelian. Scrut Auto ada menawarkan servis Scrut Integrity Inspection di mana ini adalah servis yang sesuai bagi mereka yang ingin tahu tentang keadaan sebenar kereta yang ingin di Beli. Inspection ini lebih membuatkan minda anda lapang dan tidak risaukan akan berlakunya kerosakan besar atas pembelian kereta terpakai tu.

Ingat sebelum beli SCRUT dulu!

Perkhidmatan “Car Inspection” di Scrut Auto.

Perkhidmatan “Servis Kereta” di Scrut Auto

Listing Kereta Recond di Platform Scrut.my

Scrut Auto
Scrut Auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *